Biryan



 Malzemeler
 
1 kg iri doğranmış dana eti
3 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber tuz


Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin.Tencerede ince kıyılmış soğanla birlikte eti kavurun.
Et suyunu bırakıp çekince karabiber tuz ve 6 bardak su ilave edin. Et pişince önce suyu süzülmüş pirinci tepsiye yayın. Üstüne eti boca edin. Pirincin etle karışmasını sağladıktan sonra 150 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Tereyağını kızdırın pilavın üstüne döküp sevis yapın.

Comments

Popular posts from this blog

Çıtır çıtır kurabiyelere hazır mısınız?

Yeşil döner

Kuşbaşı kavurma